Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, December 16, 2010

B.4 & A.F.T.E.R.L.I.F.E 4





Three months workout ...

Thank you for loving me
For being my eyes when I couldn't see for
Parting my lips when I couldn't breathe
Thank you for loving me

I LOVE U....

S.A.L.A.M~K.E.N.A.L~2


 16 OKTOBER 2009
Hmmmm...kenapa ya? macam pelik je mamat nie. Macam nak usha pun ada jugak. Siap bagi nombor telefon lagi tu. Hehehe...ke dia nie memang nak usha aku?? Hmmm...tanganku pantas merayap kembali ke touchpad laptop. Facebook--->>> Awangku Afzandy. Hmmm...hensem jugak orangnya nie. Hahaha...tapi minat kartun. Apalah...! Lama merenung tuan punya gambar akhirnya mataku mula layu. Entah bila masanya aku terlelap pun aku tak tahu. Dan bangun paginya seumpama lupa semua yang berlaku malam tadi aku jalani kehidupan normalku seperti biasa (err...selama nie normal jugak. saje je nak gua ayat nie...heheh) 

Niat hati nak melayan facebook masa dalam kelas aku batalkan bila wireless buat hal. Almaklumlah xde broadband lagi masa tu. Terpaksalah aku tunggu tengah malam baru nak melayan facebook aku yang tercinta tu. Seperti biasa habis je kelas petang...aku mandi...makan dan menghadap laptopku kembali. Dan begitulah kehidupanku yang ala2 normal gitu. Hehehe...

Mencari-cari nama si dia. online ke tak dia nie. malam tadi dah online. mungkin malam nie dia tak online kot. ye la...orang bekerja nia tak macam aku yang tak bekerja. Ada je masa free...hehehe...Tapi kenapa pula aku nak cari dia nie. Rindu? Tak la...Bukannya dia tu boyfriend aku pun yang aku nak rindu. Hmmm...aku menunggu...dan menunggu...jam dah 12 tengah malam. tak ada jugak...hmmmm....

Salam kenal andy...kenal..ya kenal dan hanya kenal...sebagai kenalan. Lupakan hasrat hati la Keong. Hmmm...

Sunday, December 12, 2010

B.4 & A.F.T.E.R 3

OnCE uPon A mOmeNT...

~zaman mensia~


~zaman moden daaa... =p ~

A&A






I could stay awake just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping
Far away and dreaming...
I could spend my life in this sweet surrender
I could stay lost in this moment forever
Well, every moment spent with you
Is a moment I treasure...




R.O.C.K.A.H.O.L.L.A

video
zAmaN MaSEH rOCK Dolok2...especially 4 my AzILAh..

B.4 & A.F.T.E.R 2

sCReam My LuNGS OUt and TRy tO gET TO yOU...








T.I.G.E.R L.I.L.Y

i LooK IN yOUR eYES ...
nOW yOU Are All I see...


Saturday, December 11, 2010

B.4~&~A.F.T.E.R

I neVER CONsiDERed mYSelf HanDsome Or Good LooKIng...
FroM The FirST TimE ThaT I mET yoU..i TOLD mySElf ThaT...
i WOULD do AnytHING foR You..
I WOUld do wHATEVER IT takes to MAke yOU THe HappIEST wOMAN eVER...
i woULD Never leT You Shed aNOther tears...





W.E

I HaVEN't muCH I Can GIVe You IN reTURn...
oNLY MY HeaRT AND a promiSE Not to TurN
I pRay to US EverYDAy and EveryNIGHt...
BaBY...


im YOurs...

Thursday, December 9, 2010

A.L.W.A.Y.S


Ya Allah...
BilA sUAtu SaAT KU jatuH haTI...
bILa SaAT KU sANGat MenYAyangInya...
PerTEMUKanlah KaMI..
JodoHKANLah Kami...
SatuKANLah KAMi...
BerIKANlah Kami KESempaTAN...
uNTUK LEbih MEndekati...
Cinta-MU...

Amin...

Tuesday, December 7, 2010

2.G.E.T.H.E.R


Ur MY eVERYthing...
anD nOThing ReallY mATTers But tHE Love U BRInG...
uR mY eVERYTHing...
fORever And A daY i NEED yOU cLOse To ME...
uR MY everyTHING...
You NEver HaVE tO WOrry NEVEr feAR FOR i am NeaR...

Monday, December 6, 2010

S.A.L.A.M~K.E.N.A.L~1

15 Oktober 2009 

Hmmm...bosan! Tiba-tiba teringat pula dengan wajah comel si puteri. Apa yang dia buat sekarang agaknya? Makan apa? Tengah study ke? Ataupun tengah online...hah! Online! Hmmm...baik aku online...mana tau si puteri pun online juga. Paperwork yang terbentang di meja aku tinggalkan.

Pantas aku membuka laman sesawang facebook yang sudah 5 hari aku tinggalkan. Mataku pantas melirik ke bahagian chat. Mencari-cari nama si puteri. Sah! Memang dia online! 
Hai...salam...

Lama menunggu...belum ada balasan. Hmmm...mungkin dia tak minat kot nak chat dengan aku. ya la...siapalah aku ni. Nak kata handsome...hmmm...x ada...cute? Ada la sikit! Heheheh...perasan! Ewh...kita mesti ada esteem diri yang tinggi! Hahaha...
Hai...salam jugak...

Eh,dia balaslah! Okay okay...aku nak cakap apa ya?? Hmm...x pernah-pernah aku buat kerja ni. 
Dah makan?
- Dah
Siapa nama?
- Kan ada kat wall tu?
Nama awak ni pelik la...
- Oh...hehehe...ye ke?
Hmmm...yup
- Keong emas...banyak yang persoalkan nama saya ni...
Owh...unik...
- Sebenarnya keong tu maksudnya siput...
Siput????
- Yup...hehehe...
Hehehe...mana awak dapat nama tu?
- Based on crita dongeng indonesia yang ada kat tv tu la...
Owh...minat jugak tengok cerita kanak-kanak 
- Eh, mestilah...hehehe
Masih belajar lagi ke?
- Masih... 

Belajar kat mana?
- kat ip...

Ip tu apa?
- Ip tu Institut Pendidikan...

Owh...cikgu la ni?
- bakal cikgu...

Ambil course apa??
- kosmetik dan kos rumah rendah! hahahaha

Hehehehe...kenapa tak costume??
- Sorie...prasekolah...hehehe

Xpa...hehe...patutlah minat cerita kanak-kanak
- Okay...hehehe...

Kat mana tempat awak belajar ni?
- Rajang

Jauhnya...
- Mana ada...dari sibu ke sini tak sampai 1 jam pun

Ye ke??
- Awak ni duduk mana tak tahu ni?

Saya tak pernah pergi...heheh
- Owh...ada juga orang dekat yang tak tahu tempat ni...ingatkan orang jauh je yang tak tahu...

Berapa umur awak ni?
-   21...

Muda lagi...
- Mestilah...

Hehehe...
- Awak ni berapa umur?

26
- Belajar lagi ke? Or dah kerja??

Dah kerja dah
- Kat mana?

Lembaga Air, Sibu...
- Owh...x tahu...

Apa yang tak tahu??
- Tak...tak ada apa-apa...

Ermm...nak panggil awak ni apa ya?
- azie je cukup...

Owh...okay...azie
- Awak ni...nak kena panggil apa? Abg andy erk??

Ish...x payah la abg abg....bukan tua mana pun
- Eleh, tak mengaku tua. 26 tu tua la tu

Mana ada
- tua...tua daripada saya

Memang la...tapi tak payah la panggil abg
- Kenapa pula?? Tu kan tanda kita hormat orang yang lebih berusia daripada kita...

Saya okay je kalau awak panggil saya dengan nama je
- hmmm...pelik!

Tak ada apa yang peliknya...
- Okaylah...saya panggil awak andy...

Hehehe...okay...
- okay...

Azie...tak tidur lagi ke?
- Kenapa?

Dah lewat malam dah ni...pukul 2 dah
- Awak pun sama tak tidur lagi...

Saya masih ada paperwork yang nak kena buat...
- Saya pun sama...

Paperwork??
- Hehehe....taklah...assignment...

Rajinnya...
- Tak adalah...terpaksa...hehehe

Hmmm...ni nombor telefon saya 
- Huhhhh???

01689064**
- (tiada balasan)

Errmm...macam ni, kalau awak ke sibu nanti bolehlah kita keluar makan ke saya bawa awak jalan-jalan ke...
- (tiada balasan)

Okay...
- hmm...jalan? makan? kalau saya bawa kawan boleh tak??

Boleh...
- okay...thanks...

Welcome...
- hehehe...okay

Okaylah...saya nak out dulu kerja pun dah siap...
- ye ke? cepatnya siap kerja...

Yup...okay...salam
- salam...err...

Yup?
- good nite!

Nite...:-)
- :-) salam...

Fuhhh! Aku chatting dengan dia! Hahaha...hehehe...huhuhuhuh...Entahlah aku tak tahu kenapa aku gembira semacam je bila dapat chatting dengan si puteri...eh...azie...Hahaha...aku dah tahu dah nama dia! Azie!!!! Hahaha...akhirnya! So...keong tu maknanya siput?! Hahaha...lucu...comel...

Dan...malam itu...paperwork aku jadi paperwork gara-gara chatting dengan Azie...indahnya lelapku malam ni. Bibirku menguntum senyum lebar. Hai hati...kenapalah kau gembira semacam je ni. 

Tapi malu juga aku...tak tahu mana IP tempat dia belajar! Hahaha...macam mana aku boleh tak update dengan kawasan sekeliling ni...hahaha. Rupanya tempat dia belajar tu tak jauh dari Sibu. Macam dah ditetapkan pula. Hmmm...nombor telefon dia aku tak dapat la pula. Alahai...dah malu sangat tadi sebab tak ada alasan lain masa nak bagi nombor telefon aku ni. 

Hmmm...tak apalah. Aku terus tersenyum. Notification pada profile facebook menarik perhatianku.

"chewah..."
Hehehe...Azie komen gambar aku?? Biar betul?? tanganku pantas membalas komen.

"tu lirik lagu zie...Tiger Lily tajuk nya..."

Hai...hati...kenapalah aku rasa semacam je ni. hati...tenanglah. Tak ada apa-apa. Mungkin cuma mainan hati je ni kot. hati...hati...jangan ambil pusing sangat la. Aku yakinkan diri yang aku tak ada apa-apa. Langsung! Noktah! Titik! 

...WHy dOES 2NITE have to End...why don't we hit Restart And pause it at our Favourite Part...



D.I.A ZiE.Y Ku..

Dari Mata tuRun Ke Hati..darI hATI tUrun Ke JIwa....

SaAT AKu mUla meLiHATnya...muLa MEngenalinya...HatI MUla BerKAta..dIALAH Orgnya..shes THE oNE that U WIll LovE ForeVER..UR deSTINY..Ur Faith...no MattER WhaT it TAkes..no MatTER wHAt it May CausE..Shes ur GivE..

 I liVe  my LIfe for HEr...

D.R.A.G.O.N.B.A.L.L~M.A.N

~10 OKTOBER 2009~

Hmmm...siapa dia ni. Gambar kartun?? Nak approve ke tak ni?? Hmmm...approve je la...tambah kawan. Bukan ada apapun. Lepas aku approve ni boleh jugak tengok-tengok siapa gerangan mat kartun ni sebenarnya. Ntah kartun apa yang dia guna pun aku tak tahu.


Pantas tanganku menekan butang 'approve'. So...sekarang ni dia dah termasuk dalam friend list aku. Nama sikit punya baik tapi profile picture ni gambar kartun. Ntah apa-apa la mamat ni...Awangku Afzandy...hmmm...tarikh lahir...23 Jun 1984...aku pantas mencongak berapa umur sebenar pak awang ni...Huhhh...26???? Dah tua rupanya! Tapi profile picture ni gambar kartun! Hahahahaha...lucu la mamat ni. Hmmm...ada x gambar lain??

Next...next...next....laaaa...kenapalah line internet IP ni lambat macam siput! Ewh...salah! Siput tu aku...keong. X boleh...x boleh! Tukar peribahasa lain! Lambat macam lelabi pun sedap jugak kan...heheheh...Hah! Dah ada gambar dia! Hmmm...boleh tahan jugak dia ni. X adalah buruk manapun. Kenapalah dia x nak letak gambar dia sendiri instead of using cartoon?? Alahai dia ni...pak awang...pak awang...wajahmu sehensem namamu! Chewah! Hahahaha...

Hmmm...agak-agak dia ni mesti dah ada girlfriend kan. Kalau x ada tu memang mustahil la. Muka sikit punya handsome x ada makwe. Mustahilllll.....! Eh...ada komen la kat notification aku. Huh??? Dia komen gambar aku?! Tanpa diduga aku tersenyum...dalam hati bersorak  macam menang maraton 500 meter! Hahaha...ada ke maraton 500 meter?? =p

"steady....." Erksss....peliknya komen dia ni. Apa pulak la yang steadynya gambar aku ni?? Hmm...seksi ke?? Setahu aku x ada la seseksi manapun. Cantik?? Hehehe...kot...ish...riak! X boleh! Astaghfirullahalazim...hehehe...aku comel je...kuikuikui....Nak balas ke tak nak komen dia ni?? Nak balas ke tak? Balas ke tak?? Balas ke tak?? Hmmm.....

Tak payahlah...mungkin dia ni macam lelaki lain juga kot. Malaslah aku nak layan. nanti melarat. Well...i'm in a relationship! Aku sendiri yang mati nanti kalau aku buat onar. Jangan cari nahas keong! X apalah pak awang...mungkin setakat ni aku cuma admirer kau dari alam maya ni je. Hehehe...comel juga kau ni ya...

S.I.A.P.A~D.I.A

~10 OKTOBER 2009~

Saat nama itu yang kulihat...hmmm...pelik! Itu perkataan pertama yang singgah di benakku. Aneh! Nama yang cukup unik....dengan wajah yang cukup comel...Kali pertama aku memuji seorang gadis....sejak bertahun-tahun lamanya perkara itu tidak kulakukan....=p


 Puteri Keong Emas...hehehehe...lucu. Mungkin si pemilik nama ni dah tak tahu nak letak nama apa lagi kot. Tapi...hmmm....tak apalah...add je la....mana tau aku mungkin berpeluang kenal dengan lebih mendalam lagi siapakah Puteri Keong Emas ni... Dan pantas butang 'add as friend' kutekan. Hmmm...sekali lagi buat kali pertama aku beria-ia nak menambah kenalan daripada jantina yang berlawanan denganku. Hmmm...

Dan...si pemilik nama unik itu tak mengambil masa yang lama untuk 'approve' aku sebagai salah seorang daripada kawannya! Yesssss! ni la peluang aku nak explore siapa dia ni sebenarnya keturunan puteri betul-betul ke? Hehehe...mana tau kot kot dia ni keturunan dari puteri Brunei...

Larian tanganku terus pantas berlari-lari menghalakan cursor ke arah menu picture yang terdapat pada profile dia. Sebaik saja dibuka...hmmm...comel jugak budak ni. Dan satu gambar yang menarik minatku...gambar ni....

 ~P.U.T.E.R.I~K.E.O.N.G~E.M.A.S~


siap aku bagi komen lagi..."steady...". Hehehe...Satu persatu gambarnya aku lihat...aku explore...Dah puas mataku menjelajah gerangannya si tuan puteri ni. Almaklumlah...tuan puteri katakan...mesti berkobar-kobar semangat nak kenal ya tak? Hehehe...

Namun semangat yang berkobar-kobar tadi...terus malap semalap api yang kurang minyak tanah...api pelita kot... Bila aku lihat status si tuan puteri rupanya..."In A Relationship". Hmmm...entahlah hati...aku sendiri tak tahu kenapa pula aku nak kecewa. Bukan ada makna apa-apapun budak ni kat aku. Bawah umur lagi tu. Baru 21! 

Dan aku pantas mengukir senyuman semula...namun kehambaran senyuman itu sukar untukku sendiri tafsirkan maknanya...


C.I.N.T.A~P.E.R.T.A.M.A



Assalamualaikum w.b.t...

Kisah ini kisah kami...kisah cinta anak Adam & Hawa...bagaimana bermulanya satu kisah cinta yang biasa tetapi istimewa. Ya....siapa sangka daripada perkenalan yang terjalin di laman sesawang Facebook...kini...menjadi kisah cinta yang murni. Insya Allah...andai tiada aral melintang, mudah-mudahan kisah cinta yang terjalin ini akan terus direstui dan akan terbinanya mahligai indah...

Dia...insan biasa...begitu juga aku...siapa kata kami luar biasa?? Hehehe...bukan superman, batman, spiderman, iron man dan apa jua yang man...man...man...tapi apa yang menjadikan kami luar biasa adalah...kekurangan aku...kekurangan dirinya...yang akhirnya kami satukan bersama untuk menjadi kelebihan kami dan melengkapi satu sama lain.

Dia...berbeza daripada insan lain...cacat??? Bukanlah...maksud aku...dia istimewa...Huh?? Istimewa sama dengan cacat?? Opsss...bukan yang tu la....apa yang aku maksudkan keperibadiannya yang istimewa...Bagi aku dia memang seorang jejaka yang sedap mata memandang...manis...kadang-kadang tu dia sendiri pun perasan dia tu comel...comel ke?? Ah...nantilah kamu semua tengok ya...Dia berusia 26 tahun pada tahun ni...Lahir ada tanggal 23 Jun 1984. Anak kedua daripada tiga orang adik beradik. Sekarang ni bekerja sebagai assistant engineer di Lembaga Air Sibu. Orangnya tak la memilih sangat makan...sebab tu kadang-kadang berisi jugak...hehehe...tapi dia akan jadi melidi bila aku tak ada di sisi...(tu yang dia kata la...hihihi).

Aku??? Hmmm...pasal aku tak payah cerita panjang-panjang sangat. Cukuplah semua tahu aku sayang dan cintakan dia. Ewh...nak tahu jugak? Oklah...aku berusia 21 tahun...muda 5 tahun daripada dia. Aku lahir pada tanggal 10 Mac 1989. Anak sulung daripada 5 adik beradik. Masih menuntut di sebuah institusi pengajian iaitu Institut Pendidikan...maknanya, aku ni bakal guru la...opsyen yang aku ambil...prasekolah. Hmmm...mungkin cukup setakat ni untuk pembuka bicara...kenal-kenal sikit dengan kami berdua..

Oh ya...lupa pulak nak bagitau....Aku orang Kuching...dan dia pulak orang Sibu...macam mana bertemu??? Heheheh...ikuti kisah kami sampai habis...(macam cerita drama la pulak...hihihi)